Duurzaam & kostenbesparend

Direct verwerken

Melken met een automatisch melksysteem wordt door steeds meer melkveehouders gekozen. Het zorgt voor arbeidsbesparing, maar ook voor meer melkopbrengst. Door te gaan zelfverzuivelen kan er een meerwaarde voor een eigen product en betere marges voor de eigen melk gecreërd worden. Door de melk rechtstreeks vanuit de melkrobot te gaan verwerken, ontstaat er een duurzaam en kostenbesparend proces.

Proces van directe verwerking

De rauwe melk uit de melkrobot kan direct vanuit de melkrobot naar een procestank worden gevoerd voor werking tot zuivelproduct. De melk kan dus zonder tussenkomst van de hoofd tank en het koel-/warmte proces, direct naar de zuivelruimte getransporteerd worden. Voordeel hiervan is dat het energie- en kostenbesparend is, doordat er minder apparatuur en energie benodigd is en het gehele traject van rauwe melk naar zuivelproduct minder tijd in beslag neemt. 

Het proces kan volledig geautomatiseerd worden, zodat de kwaliteit van de melk en het uiteindelijke zuivelproduct gewaarborgd blijft. Daarbij is het volledige proces in één dashboard te managen en daar waar nodig is bij te sturen en/of te verbeteren.

 

Totaaloplossing voor proces

Melktransport

De verbinding tussen melkrobot, hoofd tank en zelfverzuivelings ruimte oftewel melktransport, is een belangrijk onderdeel voor het (zelf)verzuivelen van melk.

BEKIJK MELKTRANSPORT

Pasteur

Met een pasteur wordt de melk kort verhit zodat het aantal micro-organismen wordt verminderd, ook wel pasteuriseren in de volksmond genoemd.

BEKIJK ALLE PASTEURS

Automatisering

Automatisering heeft als voordeel dat het zelfverzuivelingstraject minder arbeidsintensief wordt en het gehele proces in een oogopslag gevolgd en bijgestuurd kan worden.

BEKIJK AUTOMATISERINGSMOGELIJKHEDEN