Duurzaam & kostenbesparend

Indirect verwerken

De melk uit de melkrobot wordt bij indirecte verwerking eerst zoals gebruikelijk, opgeslagen in de hoofd tank voordat het verwerkt wordt tot zuivelproduct. Deze vorm van verwerking heeft als voordeel dat de melk eerst gekoeld wordt en dus langer houdbaar is, maar zorgt er wel voor dat er meer apparatuur en energie gebruikt moeten worden.

Proces van indirecte verwerking

De rauwe melk uit de melkrobot wordt vanuit de melkrobot via melktransport naar de hoofd tank gevoerd, waar de melk wordt opgeslagen en gekoeld.

Een ander (indirect) proces is de verwerking van de rauwe melk uit de hoofd tank met tussenkomst van opslag tanks die gebruikt kunnen worden voor en tussen de verwerking. Een opslag tank kan worden gekoppeld aan de hoofdtank, als aparte opslag van melk die gebruikt wordt voor zelfverzuiveling of voor gebruik in het verdere proces van het zuivelproduct.

Alle processen kunnen volledig geautomatiseerd worden, zodat de kwaliteit van de melk en het uiteindelijke zuivelproduct gewaarborgd blijft. Daarbij is het volledige proces in één dashboard te managen en daar waar nodig is bij te sturen en/of te verbeteren.

 

Totaaloplossing voor proces

Melktransport

De verbinding tussen melkrobot, hoofd tank en zelfverzuivelings ruimte oftewel melktransport, is een belangrijk onderdeel voor het (zelf)verzuivelen van melk.

BEKIJK MELKTRANSPORT

Opslag

Melk uit de hoofd tank kan voor en tussen de verwerking van de rauwe melk tot zuivelproduct worden opgeslagen in tanks.

BEKIJK DE OPSLAG TANKS

Pasteur

Met een pasteur wordt de melk kort verhit zodat het aantal micro-organismen wordt verminderd, ook wel pasteuriseren in de volksmond genoemd.

BEKIJK ALLE PASTEURS

Automatisering

Automatisering heeft als voordeel dat het zelfverzuivelingstraject minder arbeidsintensief wordt en het gehele proces in een oogopslag gevolgd en bijgestuurd kan worden.

BEKIJK AUTOMATISERINGSMOGELIJKHEDEN