Zelfverzuiveling

Melk

Melk rechtstreeks uit de uier van de koe, verser kan het niet. Rauwe melk, is melk die niet verhit is of op enige andere manier is bewerkt. Puur natuur, dat heeft voordelen als meer smaak, natuurlijke antilichamen, eiwitten en bacteriën. Maar deze bacteriën kunnen ook schadelijk zijn en daarom moet melk verhit worden voor consumptie.

Proces van melk maken

De rauwe melk wordt met behulp van een pasteur gepasteuriseerd. Snelle verhitting van de melk gedurende een korte tijd, zorgt ervoor dat alle mogelijke ziekteverwekkende bactieriën worden gedood en de melk veilig is voor consumptie.

Met een separator is het, indien gewenst, mogelijk om met een capaciteit van 125 tot 600 liter per uur de rauwe melk snel te verwerken tot room of magere melk.

Adequaat en hoogwaardig bottelen is van bijzonder belang, omdat zo de kwaliteit behouden blijft. De vulmachine kan worden ingezet voor het efficiënt en automatisch afvullen van het zuivelproduct.

Benodigde apparatuur

Pasteur

Met een pasteur wordt de melk kort verhit zodat het aantal micro-organismen wordt verminderd, ook wel pasteuriseren in de volksmond genoemd.

BEKIJK ALLE PASTEURS

Proces mix tank

De proces mix tank PST is een universeel apparaat dat gebruikt wordt voor het thermisch verwerken en roeren van veel verschillende zuivelproducten met een dichtheid tot 50.000 cPs.

BEKIJK DE PROCES MIX TANK

Separator

Een separator scheidt de room van de melk. De room heb je nodig om boter te kunnen maken. Met de ondermelk  wordt veelal een magere (zeer weinig vet) yoghurt bereidt.

BEKIJK DE SEPARATOR SP

Transferpomp

Een transferpomp is een apparaat dat gebruikt wordt om melk van de ene tank naar de andere te pompen. Het is ontworpen om de melk hygiënisch en veilig te transporteren, zonder dat deze wordt blootgesteld aan vervuiling of besmetting.

BEKIJK DE TRANSFERPOMP