Zelfverzuiveling
Yoghurt
Biologische yoghurt, bereid met verse melk van eigen koeien. Alle gezonde eigenschappen van rauwe melk blijven in de boeren yoghurt behouden, de smaak is mild en romig. Yoghurt zoals het bedoeld is.
Proces van yoghurt maken
Bij het maken van yoghurt van rauwe melk wordt de melk verhit met een pasteur. Nadat de melk weer is afgekoeld, wordt er een yoghurtcultuur aan toegevoegd zodat de melk gaat fermenteren en er yoghurt ontstaat.
De exact benodigde apparatuur is uiteraard afhankelijk van het type yoghurt en het proces waarvoor gekozen wordt.
Benodigde apparatuur
Pasteur
Met een pasteur wordt de melk kort verhit zodat het aantal micro-organismen wordt verminderd, ook wel pasteuriseren in de volksmond genoemd.
Proces mix tank
De proces mix tank PST is een universeel apparaat dat gebruikt wordt voor het thermisch verwerken en roeren van veel verschillende zuivelproducten met een dichtheid tot 50.000 cPs.
Kaastafel
De wrongel kan met behulp van een kaastafel in de kaasvormen worden gedaan, al dan niet met een drainage mogelijkheid.
Separator
Een separator scheidt de room van de melk. De room heb je nodig om boter te kunnen maken. Met de ondermelk wordt veelal een magere (zeer weinig vet) yoghurt bereidt.
Hobby mixers
Lorem ipsum dolor siamet, consecteturadipscing elit, sed diam nonnumy eiusmod tempor incidunt ut labore et dolovolupat.Ut enim ad minimum veniami quis nos trudexe-rcitation ullamcorpor suscpit laborisufvb nisi flut aliquip ex hgfea commodo consequat.
IJsbank
Lorem ipsum dolor siamet, consecteturadipscing elit, sed diam nonnumy eiusmod tempor incidunt ut labore et dolovolupat.Ut enim ad minimum veniami quis nos trudexe-rcitation ullamcorpor suscpit laborisufvb nisi flut aliquip ex hgfea commodo consequat.
Vulmachine
Een vulmachine wordt gebruikt voor het efficiënt en automatisch afvullen van melkproducten. Adequate en kwalitatieve vulling zorgt ervoor dat de houdbaarheid van het eindproduct blijft behouden tot het einde van de houdbaarheidsperiode.